• +37744171584
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSHouse of Sport; Rr. Agim Ramadani p.n., 10000 Prishtinë - Republika e Kosovës

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

OUR CLASSES

KOSOVA NË “ETU CHAMPIONSHIPS MONTREUX 2016”

Reprezentacioni i Kosovës në Taekwondo sot udhëtoi për në Zvicër

Reprezentacioni i Kosovës në Taekwondo sot udhëtoi për në Kampionatin Evropian për senior “Europian Taekwondo Championships Montreux 2016” i cili mbahet në Montreux të Zvicrës.

zvicerr_02_2016

Në këtë Kampionat Kosova përfaqësohet me gjithsej pesë sportistë dhe tre trajner.

Udhëheqës i ekipit të reprezentacionit të Kosoves është Kryetrajneri Mjeshter Nuhi Gashi, njëherit edhe President i FTK-së.

Kampionati do të mbahet nga data 19 – 22 maj 2016

12274424_1011067455624838_2320375860940586487_n

Taekwondo është një nga artet Koreane marciale më të sistemuara, dinamike dhe shkencore, art ky i cili mëson më shumë se aftësitë fizike për të luftuar. Taekwondo është një diciplinë që tregon rrugët për përmirësimin e shpirtit, trupit, mendjes dhe jetës sonë përmes trajnimit. Taekwondo është bërë një sport global dhe ka fituar një reputacion ndërkombëtar, ku qëndron në mesin e lojërave zyrtare Olimpike.
Kuptimi i fjalës "Tae Kwon Do", është i përbërë nga tri fjalë "Tae" që do të thotë shputë ose këmbë, "Kwon" që do të thotë grusht ose goditje dhe "Do" që do të thotë rrugë ose diciplinë. Në qoftë se bëjmë këto tri pjesë së bashku ne mund të shohim dy koncepte të rëndësishme që qëndrojnë pas emrit "Tae Kwon Do".