• +37744171584
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSHouse of Sport; Rr. Agim Ramadani p.n., 10000 Prishtinë - Republika e Kosovës

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

KLUBET

Logo_2014_finale

Akademia e Arteve Marciale “PRISHTINA” – Prishtinë

 

ftk

Klubi i Taekwondo-së ”DRENICA” – Drenas

 

 

prishtina_small
Shkolla e Taekwondo-së “PRISHTINA” – Prishtinë

 

 

small
Akademia e Arteve Marciale  “MITROVICA” – Mitrovicë

 

Team Fushë Kosova_small

Klubi i Taekwondo-së  “FUSHË-KOSOVA” – Fushë Kosovë

 

small

Klubi i Taekwondo-së  “KASTRIOTI” – Kastriot

 

ftk
Klubi i Taekwondo-së  “GJILANI” – Gjilan

 

ftk
Klubi i Taekwondo-së  “KOSOVA” – Lipjan

logo
Klubi i Taekwondo-së  “Prizreni” – Prizren

kacaniku
Klubi i Taekwondo-së  “Shqiponja” – Kaçanik

tiger
Akademia e Taekwondo-së  “Tiger” – Prishtinë


Akademia e Taekwondo-së  “Ora” – Prishtinë


Taekwondo është një nga artet Koreane marciale më të sistemuara, dinamike dhe shkencore, art ky i cili mëson më shumë se aftësitë fizike për të luftuar. Taekwondo është një diciplinë që tregon rrugët për përmirësimin e shpirtit, trupit, mendjes dhe jetës sonë përmes trajnimit. Taekwondo është bërë një sport global dhe ka fituar një reputacion ndërkombëtar, ku qëndron në mesin e lojërave zyrtare Olimpike.
Kuptimi i fjalës "Tae Kwon Do", është i përbërë nga tri fjalë "Tae" që do të thotë shputë ose këmbë, "Kwon" që do të thotë grusht ose goditje dhe "Do" që do të thotë rrugë ose diciplinë. Në qoftë se bëjmë këto tri pjesë së bashku ne mund të shohim dy koncepte të rëndësishme që qëndrojnë pas emrit "Tae Kwon Do".