• +37744171584
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSHouse of Sport; Rr. Agim Ramadani p.n., 10000 Prishtinë - Republika e Kosovës

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

REZULTATET

 2014
– Coupe Espoirs Rhone Alpes (Francë) – 1 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Kampionati Botëror për Fëmijë (Gjermani) – 1 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Referët nga Kosova shpërblehen të vetmit për Referim korrekt në këtë Kampionat.
– Pjesëmarrja në Kampionatit Botëror në Taekwondo për Junior në Taipei-Taiwan
– Seminari për Garues i Reprezentacionit të Kosovës
– Kampionati ne Baden (Gjermani) – 1 Medale
– Kampionati në “Schaffhausen Open 2014” në Zvicër – 1 medalje e artë

2013
– Anëtarësimi në Federatën Botërore WTF (Aprovimi nga Asambleja Gjenerale)
– Anëtarësimi në ETU dhe BTU
– Karlovac Open 2013 (Kroaci) – 1 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– World Martial Arts Festival (Austri) – 2 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Kampionati Ballkanik 2013 – 6 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Rottenburg Pokal (Gjermani) – 1 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Park Pokal (Gjermani) – 1 Medale për Reprezentacionin e Kosovës

2012
– Anëtarësimi në Federatën Botërore (Aprovimi nga Këshilli i WTF)
– Anëtarësimi në Kukkiwon
– Kampionati i Kosovës 2012
– Thesalloniki Open (Greqi) – 2 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Për të parën herë një Refer nga Kosova Referon në një aktivitet ndërkombëtar
– “Kaçaniku Open” Organizuar Nga FTK në përkrahje të masovizimit të Taekwondo-së në qytetin e Kaçanikut.

2011
– Pjesëmarrje për të parën herë në garat e Nivelit G1 – në Dutch Open
– Pjesëmarrje për të parën herë në garat e Nivelit A-Class në Belgium Open
– Laussane Open 2011 – 1 medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Kampionati i Kosovës në Taekowndo
– Kampionati Mbarëkombëtar në Taekwondo
– Licencimi për të parën herë i Referëve nga Kosova

2010
– Kampionati Mbarëkombëtar në muajin Maj me rreth 200 garues pjesëmarrës
– Aprovimi për pjesëmarrje në Garat Kampionale të organizuara nga Federata Botërore dhe Evropiane
– Bulgaria Open 2010 – 4 Medale për Reprezentacionin e Kosovës
– Kampionati Kombëtar në Poomsae

2009
– Qershor, Kroaci – 8 Medale në “International Taekwondo Triathlon” në Zagreb
– Kampionati i Kosovës 2009

Taekwondo është një nga artet Koreane marciale më të sistemuara, dinamike dhe shkencore, art ky i cili mëson më shumë se aftësitë fizike për të luftuar. Taekwondo është një diciplinë që tregon rrugët për përmirësimin e shpirtit, trupit, mendjes dhe jetës sonë përmes trajnimit. Taekwondo është bërë një sport global dhe ka fituar një reputacion ndërkombëtar, ku qëndron në mesin e lojërave zyrtare Olimpike.
Kuptimi i fjalës "Tae Kwon Do", është i përbërë nga tri fjalë "Tae" që do të thotë shputë ose këmbë, "Kwon" që do të thotë grusht ose goditje dhe "Do" që do të thotë rrugë ose diciplinë. Në qoftë se bëjmë këto tri pjesë së bashku ne mund të shohim dy koncepte të rëndësishme që qëndrojnë pas emrit "Tae Kwon Do".