• +37744171584
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADDRESSHouse of Sport; Rr. Agim Ramadani p.n., 10000 Prishtinë - Republika e Kosovës

  LEAVE A COMMENT

  Sending your message. Please wait...

  Thanks for sending your message! We'll get back to you shortly.

  There was a problem sending your message. Please try again.

  Please complete all the fields in the form before sending.

NUHI GASHI

NUHI GASHI

KRYETAR I FTK-së / President

I lindur me 22.09.1972 në Prishtinë.
Mjeshtër 5 Dan në Taekwondo. Mjeshtër 3 dan në Jiu Jitsu.
Ish kampion në Taekwondo në vitin 1997 në Republikën e Thuringenit në Gjermani.
Autor i librit të parë në gjuhën shqipe “TAEKWONDO”. Instruktor i licencuar nga KUKIWON.
Trajner i Shkollës së Taekwondo-së “PRISHTINA” nga viti 1997. Trajner i Akademisë së Arteve Marciale “PRISHTINA”. Trajner i Reprezentacionit të Kosovës.
I diplomuar në Fakultetin e Shkencave Sportive në Universitetin e Prishtinës. Kandidat per Master në shkencat  e sigurisë në Kolegjin Universitar “FAMA”

Taekwondo është një nga artet Koreane marciale më të sistemuara, dinamike dhe shkencore, art ky i cili mëson më shumë se aftësitë fizike për të luftuar. Taekwondo është një diciplinë që tregon rrugët për përmirësimin e shpirtit, trupit, mendjes dhe jetës sonë përmes trajnimit. Taekwondo është bërë një sport global dhe ka fituar një reputacion ndërkombëtar, ku qëndron në mesin e lojërave zyrtare Olimpike.
Kuptimi i fjalës "Tae Kwon Do", është i përbërë nga tri fjalë "Tae" që do të thotë shputë ose këmbë, "Kwon" që do të thotë grusht ose goditje dhe "Do" që do të thotë rrugë ose diciplinë. Në qoftë se bëjmë këto tri pjesë së bashku ne mund të shohim dy koncepte të rëndësishme që qëndrojnë pas emrit "Tae Kwon Do".